SHGM Çağrı Merkezi: 444 60 01

THY’nin Libya Uçuşları Yeniden Başladı

Ülkemiz ile Libya arasındaki uçuşların 10 yıl aradan sonra başlaması için ilave tedbirlerin uygulamasına imkân veren Mutabakat Zaptı 28 Mart 2024 tarihinde Genel Müdürümüz Prof. Dr. Kemal YÜKSEK ve Libya Sivil Havacılık Genel Müdürü Abdurrahman Bin YUSUF tarafından Mitiga Havalimanında düzenlenen törende imzalanarak yürürlüğe girmiştir.

Bununla birlikte, iki ülke sivil havacılığı arasındaki iş birliğinin güçlendirilmesi için Genel Müdürlüğümüzce yürütülmekte olan; Yeni Sivil Havacılık Modeli olarak ifade edilen dijitalleşmeyi merkezine alan, veriye dayalı, dinamik, görev temelli, eğitim destekli çalışmalarına Libya sivil havacılık kurum ve kuruluşlarının da dâhil edilmesi önerilmiştir.

Bu doğrultuda, Libya tarafı Yeni Sivil Havacılık Modeli sürecine dahil edilerek, sivil havacılık güvenliği eğitimlerinden başlanılmak üzere, havacılık eğitimlerinin dijital olarak tamamlanması, faydalı servisler aracılığı ile havacılık faaliyetlerinin etkin şekilde düzenlenmesi ve Libya sivil havacılık otoritesinin Yeni Sivil Havacılık Modeli projelerinden biri olan Kurumsal Dönüşüm Modeli (KDM) üzerinden dijital bir ikizinin oluşturulması planlanmıştır.